Gratis proefles

You can and you will

XPT

XPT, Extreme Performance Training ™, is een prestatielevensstijl die bedacht is door “Big Wave surfer” Laird Hamilton en zijn vrouw, ex topsportster, Gabby Reece.

Laird is een professioneel golfsurfer en ontwikkelde dit programma aanvankelijk voor mede golfsurfers, zodat zij langer hun adem in konden houden onder water zodra ze werden mee gesleurd door de golven. De kunst is dan om de adem zo lang mogelijk in te kunnen houden maar ook om niet in paniek te raken en om te leren gaan met deze stresssituatie. Het lichaam verbruikt namelijk meer energie en zuurstof in stresssituaties.

Dit stel uit Hawaii hebben de vertaling gemaakt naar de “gewone” mens. Ook wij komen steeds vaker in stresssituaties terecht en ervaren een enorme maatschappelijke druk. Hoe gaan we hiermee om?

Sommige mensen ervaren stress wanneer zij een presentatie moeten geven voor honderden mensen en sommige mensen ervaren stress wanneer ze een belangrijke sportprestatie moeten leveren. Hoe ga je om met al die lichamelijke sensaties die stress veroorzaken? Zou het niet fijn zijn als je dit beter kunt controleren zodat je minder stress ervaart?

Hiervoor hebben Laird en Gabby XPT bedacht.

XPT kan je helpen om je leefstijl te verbeteren en je kwaliteit van leven te verhogen. Je stelt je lichaam bloot aan allerlei verschillende manieren van positieve stress waardoor je jezelf traint beter met deze omstandigheden om te kunnen gaan.

Hoe doen we dit?

Ademhalingsoefeningen ofwel Breathe
Door middel van verschillende ademhalingsoefeningen leert je lichaam om te gaan met meer koolstofdioxide (CO2) en minder zuurstof (O2). Hierdoor leer je je capaciteit te vergroten en waardoor je je beter kan ontspannen.

Bewegen ofwel Move
Door de ademhalingsoefeningen toe te passen tijdens een workout leer je om tijdens de stresssituatie van de workout rustig te blijven, niet in paniek te raken en sneller je ademhaling weer onder controle te krijgen. Daarnaast haal je meer rendement uit de workout. Tijdens de XPT-workshop doen we dit in het zwembad. We doen dit omdat het in het zwembad makkelijker is om de ademhalingsoefeningen toe te passen, maar ook omdat het een geheel nieuwe en unieke workout is.

Herstel ofwel Recover
Door je bloot te stellen aan extreme omstandigheden komt je lichaam weer in een stresssituatie terecht. Hier komt alles wat je geleerd hebt tijdens de workshop samen. Je gaat onder begeleiding in een ijsbad.

Doordat je in deze stresssituatie gebracht wordt, leer je hoe je je op jezelf kunt focussen en op je ademhaling. Daarnaast heeft een ijsbad ook veel fysieke voordelen zoals:

  • Versterking van je immuunsysteem;
  • Verbetering van de doorbloeding;
  • Betere aanvoer van voedingsstoffen naar je vitale organen;
  • Glanzende huid;
  • Stimuleert de aanmaak van bruinvet.

Het aanpassingsvermogen van de mens is de meest fundamentele eigenschap van de mens, maar het is ook een hele krachtige eigenschap. Daag jezelf uit met XPT de Breathe, Move, Recover stappen. Het zal je helpen groeien, ondersteunen en leren omgaan met stresssituaties. De benadering van XPT met trainen, aanpassen en uitvoeren helpt je om meer uit het dagelijkse leven te halen en de kwaliteit van leven te verhogen.

Bij ONE80 fit geven wij regelmatig XPT-workshops. De workshops worden georganiseerd bij ONE80fit en in samenwerking met zwembad de Kulk in Vlaardingen.

Wil je weten wanneer er een XPT-workshop plaatsvindt? Houd dan de website goed in de gaten.

Aanvraag meer informatie XPT
When you feel
like quitting,
think about why
you started.
closearrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram