Gratis proefles

Be a HERO 2.0

Coaching

In ons Hero 2.0 concept is mentale kracht ook een belangrijk onderdeel van het trainingsproces. Wanneer je niet lekker in je vel zit mentaal heeft dat ook invloed op je sportprestaties.

Eén van de belangrijke onderwerpen is een realistisch doel stellen. Als het doel niet scherp is en helder, behaal je het ook zelden. Dit klinkt voor de hand liggend, maar vaak ontbreekt een helder trainingsdoel. Het formuleren van een realistisch, maar uitdagend doel voor de klant, eventueel in overleg met de trainer, moet daarom altijd het uitgangspunt zijn. Daarbij is het van essentieel belang dat de klant zelf achter zijn of haar trainingsdoel staat en dat hij of zij intrinsiek gemotiveerd is.

Of je nu denkt dat je het kan, of niet, in beide gevallen heb je gelijk. Vaak ligt aan gedrag een gedachte of overtuiging ten grondslag. Wil je dus je gedrag veranderen, dan zal je inzicht moeten krijgen in de gedachtes en overtuigingen die daaraan ten grondslag liggen. Met andere woorden, wat gebeurt er in het hoofd van onze klant bij de training. Wat zorgt ervoor dat hij of zij gemotiveerd blijft? Dat hij of zij zijn of haar doel haalt of mist? Als je hier antwoorden op hebt, kunnen wij samen met de klant dit bespreken en deze gedachteprocessen dusdanig veranderen dat deze hem of haar niet meer belemmeren en hij of zij zijn of haar doel behaalt.

Alles is een keuze; je hebt niet altijd invloed op wat je overkomt, maar je bepaalt weldegelijk hoe je denkt en handelt, ook in een training. Dit besef opent de deur naar onbegrensde mogelijkheden, naar een groot gevoel van vrijheid, maar ook naar een grote verantwoordelijkheid voor hoe je handelt en hoe je naar dingen kijkt. En dus ook hoe succesvol je bent tijdens het sporten.
Wij besteden hier dus ook aandacht aan bij ONE80fit en hebben hier een coachende rol in. Wanneer wij het idee hebben dat hier meer expertise voor nodig is zullen wij externe hulp adviseren.

Maak een afspraak
Create
healthy
habits.
closearrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram