Nieuws

Waarom extra eiwitten?

WAAROM WHEY PROTEÏNE EN WAT DOET HET VOOR JE LICHAAM?

Daar gaan we in dit artikel op in maar eerst wat achtergrond info over eiwitten in het algemeen.

Proteïne is het meest efficiënte, het meest geliefde en daarom ook het meest gebruikte eiwitsupplement dat er te krijgen is. Om te begrijpen waarom zal je eerst moeten begrijpen wat eiwitten precies doen voor ons lichaam.

Eiwit is een zeer belangrijke voedingsstof – het is essentieel voor onze gezondheid. Naast water is eiwit de meest voorkomende organische stof in het menselijk lichaam. Eiwitten zijn de bouwstoffen waar ons lichaam uit wordt opgebouwd: ons haar, de huid, spieren, bindweefsels enzovoort. Het herstelt, onderhoudt en bouwt onze spieren en bindweefsels. Kort gezegd: zonder eiwit, zouden we niet kunnen functioneren.

Over het algemeen halen we eiwit uit onze voeding. Eiwit kan onder andere (in verschillende hoeveelheden) worden gevonden in vlees, vis, kip, zuivel, peulvruchten, bonen en sommige vruchten en groenten. Dat betekent dat we dagelijks uit verschillende bronnen eiwitten consumeren.

De vraag is echter of we wel voldoende eiwitten binnenkrijgen en of we er op letten waar deze eiwitten vandaan komen.

ACTIEVE LIFESTYLE

Als je veel sport, een actieve baan hebt of een levensstijl leidt waarin je het merendeel van de dag fysiek bezig bent, vergroot de eiwitbehoefte van het lichaam. De spieren worden meer belast of zelfs overbelast. Om te herstellen, sterker te worden of te groeien vragen de spieren om meer eiwitten dan wanneer ze in rust stand verkeren. Je eiwitbehoefte wordt dus groter en je zult meer moeten eten om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Ben jij bewust aan het trainen om sneller of sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen of spiermassa te behouden dan moet je daar je eiwitinname op aanpassen. Een gemakkelijke manier om dat te doen is met extra proteïne. Door middel van een eiwit shake, het mengen van eiwit poeder door je ontbijt of als lekker tussendoortje zorg je ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt voor jouw levensstijl en trainingsdoelstellingen.

WAAROM ORANGEFIT?

Bij ONE80fit hebben we gekozen om samen te werken met een plantaardig eiwit. Aangezien mensen tegenwoordig teveel dierlijke eiwitten binnenkrijgen waar ook weer meer vetten in verwerkt zitten, plus plantaardige voeding is duurzamer en beter voor het milieu.

Plantaardig eten is de way to go, dat was bij de start van Orangefit in 2014 duidelijk. Maar plantaardige proteïne shakes waren er nauwelijks. En de enige opties smaakten even saai als ze eruit zagen. Dat kon en moest anders. Dus sprongen we in het diepe en veranderden de wereld van plantaardige proteïne voorgoed.

De afgelopen jaren heeft Orangefit toegewijd gewerkt aan productontwikkeling, en tot op de dag van vandaag blijven we onze formules, smaken en verpakkingen verbeteren. Na vijf jaar pionieren in Nederland is Orangefit nu hard op weg om Europa te veroveren.

DE NATUUR HEEFT HET BESTE MET JE VOOR

En wij ook. Daarom zijn onze eiwit shakes plantaardig en gemaakt van puur en hoogwaardige proteïne. Ook zijn ze van nature suikervrij, vetarm en enorm rijk aan aminozuren. En die bouwstenen heb je hard nodig, onder andere voor spierherstel en -opbouw. De natuurlijke aroma’s en plantenzoetstof maken de eiwit shakes ook nog eens verrassend lekker.
We gebruiken de koning van de erwten voor onze plantaardige eiwitshakes: gele spliterwten. Deze toppers zijn licht verteerbaar en een complete bron van eiwitten. De Protein Blend bevat daarnaast ook nog fababoon en pompoeneiwit. De 3 proteïne bronnen creëren samen een ongeëvenaard aminozuurprofiel. We noemen ze dan ook het gouden trio. Welke van de twee eiwitshakes je ook kiest, je zit altijd goed.

Kom langs bij onze studio voor advies.

Meer nieuws

close linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram