Recept van de week

Volkoren couscous met pompoen en kip


Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram kippendijen
300 gram volkoren couscous
1 pompoen
1 ui
4 knoflookteentjes
1 cm gember
2 tl kurkuma
1 tl koriander
1 tl kaneel
1 rode peper
50 gram gedroogde rozijnen/abrikozen
400 ml gekookt water
3-4 el olijfolie
Snufje zout & peper

Bereiding:

1. Meng de gesneden kippendijen met de kurkuma, koriander, kaneel, zout en peper. Minstens 2 uur laten marineren.
2. Bak de kip met 2 el olie goudbruin in een hapjespan. Neem de kip uit de pan en zet deze apart.
3. Fruit de knoflook, ui, peper en gember in de hapjespan met 1-2 eetlepels olie.
4. Doe vervolgens de kip terug in dezelfde pan samen met de pompoen, rozijnen/abrikozen en het gekookte water. Laat dit 25 minuten stoven met de deksel op de pan.
5. Draai het vuur uit. Voeg de couscous en 150 ml gekookt water toe. Schep alles goed door elkaar. Laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan om de couscous gaar te stomen.
6. Breng eventueel nog op smaak kruiden en specerijen.
* Optioneel: garneren met verse koriander en een handje amandelen (15-25 gr p.p.)

Voedingswaarde per persoon (1 portie is circa 500-600 gram):
-670 kcal (richtlijn hoofdmaaltijd 500-700 kcal).
-10 gram vezels.
-68 gram koolhydraten.
-30 gram vet.
-30 gram eiwit

Meer lekkere recepten

close linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram