Recept van de week

Havermout pannenkoekjes

Ingrediƫnten

Voor 2 personen
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk (of plantaardig)
  • 75 gram havermout
  • Snuf kaneel en/of speculaas- en koekkruiden
  • 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
  • 100 gram blauwe bessen (of ander fruit, zoals aardbeien, frambozen, appel etc.)

Voedingswaarden

Berekend voor 2 personen
Energie (kcal) 600 (300 kcal per persoon)
Vet (g) 26.2
Verzadigd vet (g) 6
Eiwitten (g) 25.7
Koolhydraten (g) 61.5
Vezels (g) 7.9
Zout (g) 0.49
Vocht (g) 260

Heerlijk als ontbijt of voor tussendoor

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren, halfvolle melk en havermout en de kaneel en/of speculaas en koekkruiden in de blender. Mix dit tot een glad geheel.
  2. Verhit in de koekenpan het bereidingsvet.
  3. Giet de helft van het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  4. Garneer per pannenkoek 50 gram blauwe bessen.

*Kies eventueel voor een extra topping: banaan (120 kcal), 1 eetlepel notenpasta (123 kcal), 1 eetlepel honing (64 kcal.)

Een content hoofd tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Probeer en proef ook

Project 1

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Project 2

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken