Nieuws

RECHARGE - hét Recover event in Vlaardingen
Green Minimalist Nature Leaf Logo 3

Laat stress en spanning smelten en voel je herboren!

Wat kun je verwachten?

Intro:
We starten met gezamelijke ademhalingoefeningen midden in de natuur, hoe gaaf is dat? Daarna doen we gezamelijk oefeningen om het lichaam los te maken, oftewel flexibiliteits oefeningen. 

Warmte en koude  ritueel:
De oersauna staat bekend om zijn helende en ontspannende eigenschappen. Deze middag zullen we hitte afwisselen met ijsbaden waardoor het lichaam nog meer wordt uitgedaagd door de temperatuurs wisselingen.

Warmte
Wanneer je de sauna betreedt, stijgt de temperatuur en begint het lichaam te zweten. Dit heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Ten eerste opent de hitte van de sauna je poriën, waardoor je lichaam toxines kan uitscheiden en je huid gereinigd wordt. Daarnaast bevordert de warmte de bloedsomloop, versnelt het de hartslag en helpt het de spieren ontspannen.
Tijdens het sauna gedeelte zit je op de grond, het is donker in de sauna en je zit vrij dicht bijelkaar. Dit is ook weer om een oncomfortabele situatie te creeren. 

Koude
Na het beleven van de warmte van de sauna, kom je in het ijsbad terecht. Dit zorgt voor een geleidelijke verlaging van de lichaamstemperatuur en kan aanvankelijk als een schok aanvoelen. Het koude water stimuleert echter de vernauwing van de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie afneemt. Dit proces, bekend als vasoconstrictie, vermindert ontstekingen, helpt bij spierherstel en kan zelfs bijdragen aan pijnverlichting.

Het afwisselen van warmte en koude heeft niet alleen fysieke voordelen, maar heeft ook positieve effecten op de geest. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van mentale helderheid. De intense hitte van de sauna creëert een diepe ontspanning, terwijl het ijsbad een verkwikkende sensatie geeft die de geest kan verfrissen en energie kan geven.

Kortom, het combineren van de oersauna met het ijsbad ritueel biedt talloze voordelen voor zowel lichaam als geest. Het reinigt en ontgift het lichaam, verbetert de bloedcirculatie, bevordert spierherstel en vermindert ontstekingen. Tegelijkertijd helpt het bij het verminderen van stress, het bevorderen van mentale helderheid en het verfrissen van de geest. Het is een echte verwenning voor zowel lichaam als geest.

Pepijn van de Peppel en Wieteke van den Boogert nemen je mee in het gave sauna ritueel. 

Inspirerende sessie:
Het derde onderdeel is de sessie over slaap, gezonde voeding en hoe je je lichaam nog beter kunt laten herstellen bij zware inspanning of stress. Leer van experts over het belang van herstel en ontdek waarom het essentieel is voor een gebalanceerd leven. Hoe werkt stress door in je lichaam maar ook in je mindset en welke invloed heeft dit op je prestaties. 

Tijd: 13:00 - 16:00 uur
Locatie: Adventure Broekpolder in Vlaardingen

Ticketprijs: Early Birds € 37,50
Late tickets: € 42,50 (vanaf 1 maart)
(inclusief toegang tot alle activiteiten en lezing)

Registreer nu via info@one80fit.nl en claim je plek! We hebben maar een beperkt aantal plaatsen.

Kom en verwen jezelf met een welverdiende dag van herstel, rust en de natuurlijke elementen bij RECHARGE!

Contra indicaties:
Hoewel het RECHARGE-evenement gericht is op herstel en vernieuwing, zijn er enkele contra-indicaties waar rekening mee moet worden gehouden, vraag er naar via info@one80fit.nl

FAQ:

Voor wie is dit evenement?
Dit evenement is bedoeld voor mensen die houden van een fysieke uitdaging, maar ook voor mensen die regelmatig sporten en het belang van goed herstel na een sportprestatie soms vergeten. Het is ook geschikt voor mensen die veel stress, werkdruk of andere spanningen ervaren en behoefte hebben aan een moment om op te laden.

Ik heb nog nooit een ijsbad gedaan, kan ik dan meedoen?
Ja, absoluut! Tijdens de inspiratiesessie zullen we uitleggen wat het effect is van de combinatie van warmte- en koutraining. Het is echter wel belangrijk om te controleren of je geen contra-indicaties hebt, zoals hartklachten of epilepsie. We raden je aan om voor de zekerheid contact op te nemen met je huisarts en te overleggen of je aan dit evenement kunt deelnemen.

Is er EHBO aanwezig tijdens het evenement?
Ja, tijdens het evenement is er EHBO aanwezig. Het vindt plaats op het terrein van Adventure Vlaardingen, waar een AED aanwezig is. Bovendien zijn alle instructeurs opgeleid voor reanimatie en EHBO.

Welke kleren trek ik aan tijdens dit evenement?
Tijdens dit evenement zul je meerdere keren van kleding moeten wisselen. Tijdens de warmte- en koudesessie draag je badkleding en teenslippers. Misschien vind je een hamamdoek fijn of kun je een surfponcho dragen voor wat extra bescherming. Na de warmte- en koudesessie kun je je omkleden in comfortabele kleding die vies mag worden. Aangezien het evenement middenin de natuur plaatsvindt, raden we aan om kaplaarzen of outdoorschoenen te dragen. Vergeet niet een handdoek mee te nemen en een extra set kleding voor het geval dat het gaat regenen.

Gaat het evenement door bij slecht weer?
Ja, het evenement gaat ook door bij slecht weer. Het weer is namelijk een natuurlijk element waar we juist mee willen trainen. Of het nu koud is of hard regent, ons evenement gaat door. Alleen wanneer er gevaarlijke omstandigheden ontstaan door onweer of gladheid, zullen we overwegen om het evenement te verplaatsen.

Dit vind je misschien ook interessant

Februari is Buddy maand

Februari is de maand van de liefde, samenzijn en vrienden, en bij ONE80 Personal Fit Studio willen we deze gelegenheid aangrijpen om jou en je vrienden te verwelkomen in onze studio. Daarom hebben we iets speciaals voor jullie: de Buddy Deal!

IMG 9118

Hyrox/Hybride informatie avond 11 januari

Ontdek de spanning en het plezier van de Hyrox Race, een evenement waar iedereen welkom is! Dit is jouw kans om deel uit te maken van iets groots. Sluit je aan bij onze dynamische ONE80 Hybride Hero ploeg en ervaar de energie op
6 april

308F3324 77FA 4593 BC3D 7C865B1D52A7

"Sta sterk" workshop door houdingsspecialiste Claire

Heb jij vaak last van rug/nek klachten na de training of in het dagelijks leven? Krijg je snel last van blessures? Zit je veel achter een bureau maar in een verkeerde houding?

Tijdens de "Sta sterk" workshop leer je kijken naar je eigen lichaamshouding en krijg je tips hoe je deze kunt verbeteren tijdens het trainen en thuis.

Mountainbike

Mountainbike Clinic

Bij ONE80fit motiveren wij mensen om Out of the Box te gaan. Iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan. We hebben weer een super toffe clinic voor jullie.

Paasactie

Gefeliciteerd! Je hebt een ei gevonden!

Ontdek hier jouw unieke code en kijk wat jij gewonnen hebt.