Recept van de week

Havermout pannenkoekjes

Ingrediënten

4 personen

Ingrediënten voor 2 personen (2 pannenkoeken):

  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk (of plantaardig)
  • 75 gram havermout
  • Snuf kaneel en/of speculaas- en koekkruiden
  • 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
  • 100 gram blauwe bessen (of ander fruit, zoals aardbeien, frambozen, appel etc.)

Voedingswaarden

4 personen

Energie (kcal)600 (200 kcal per persoon)
Vet (g)26.2
Verzadigd vet (g) 6
Eiwitten (g)25.7
Koolhydraten (g)61.5
Vezels (g)7.9
Zout (g)0.49
Vocht (g)260

Heerlijk als ontbijt of voor tussendoor

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren, halfvolle melk en havermout en de kaneel en/of speculaas en koekkruiden in de blender. Mix dit tot een glad geheel.
  2. Verhit in de koekenpan het bereidingsvet.
  3. Giet de helft van het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  4. Garneer per pannenkoek 50 gram blauwe bessen

*Kies eventueel voor een extra topping: banaan (120 kcal), 1 eetlepel notenpasta (123 kcal), 1 eetlepel honing (64 kcal.)

Probeer en proef ook