Recept van de week
Havermout- en bessenontbijt
Ontwerp zonder titel 4

Ingrediƫnten

1 persoon

1 kopje havermout
2 kopjes melk (je kunt ook amandelmelk of havermelk gebruiken voor een zuivelvrije optie)
Handvol bessen (bijvoorbeeld bosbessen, aardbeien, frambozen)
Optioneel: honing of ahornsiroop voor wat zoetheid
Optioneel: noten, zaden of granola voor extra crunch

Voedingswaarden

1 persoon

Calorieën: 270-350 kcal
Koolhydraten: 44-58g
Eiwitten: 18-30g
Vetten: 6-12g
Vezels: 2-4g
Suikers: natuurlijke suikers uit de bessen en melk

Een heerlijke start van de dag

Bereidingswijze

1. Doe de havermout en melk in een steelpan en breng aan de kook.
2. Roer regelmatig en laat sudderen tot de havermout zacht en romig is, meestal ongeveer 5-10 minuten.
3. Voeg de bessen toe en roer nog een minuutje alles door.
4. Haal de pan van het vuur en voeg eventueel wat honing of ahornsiroop toe voor zoetheid.
5. Schep de havermout in een kom, garneer met noten, zaden of granola en geniet van je gezonde en heerlijke ontbijt!

Dit ontbijtrecept is rijk aan vezels, eiwitten en antioxidanten, waardoor het een voedzame start van de dag is. Voel je vrij om te spelen met de ingrediënten en toevoegingen om het recept aan te passen aan jouw smaakvoorkeuren. Eet smakelijk!

Probeer en proef ook