3 rijpe bananen
3 eieren
4 dadels
25 gram pecannoten
100 gram amandelmeel
50 gram volkoren speltmeel
1 tl baking soda
Snufje kaneel
Bakpapier
Voedingswaarde per plak:
190 kcal
9 gram vet
20 gram koolhydraten
6 gram eiwitten
3 gram vezels
Tussendoortje
Bereidingstijd: 15 min
Oventijd: 55 min
1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Snijd 2 van de 3 bananen in stukken en houd een banaan apart. Snijd ook de dadels in stukjes en hak de pecannoten grof.
3. Doe alle ingredienten - behalve de ongesneden banaan - bij elkaar in een kom. Meng alle ingredienten met een mixer tot een glad beslag. Er mogen nog wel stukjes zichtbaar zijn.
4. Bekleed een cakevorm van 25 cm met een vel bakpapier en giet het beslag in de vorm. Snijd de derde banaan door de midden en druk deze in het beslag.
5. Bak het bananenbrood in ca. 55 minuten gaar in het midden van de oven. Laat het vervolgens 2 uur afkoelen voordat je het aansnijd.
Eet smakelijk!
Bewaartip: Je kunt het bananenbrood ca 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Je kunt het ook in plakken snijden en tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Haal een plak ongeveer 2 uur van te voren uit de vriezer om te ontdooien.