Nieuws

Judoka Christina 5e op het EK

In maart 2021 won ik de Flip Vethaak Troffee, dit is een Vlaardingse sportprijs, voor mijn judo prestaties en doorzettingsvermogen. Hierdoor kwam ik in contact met Wieteke. Sindsdien train ik 2 keer per week bij One80. Deze trainingen zijn voor mij heel erg waardevol. In de afgelopen 1,5 jaar ben ik namelijk zowel fysiek als mentaal gegroeid. Dit heb ik niet alleen in de gym gemerkt, maar ook op de judomat. We leggen in de training de focus op punten die waardevol zijn voor mijn judoprestaties. Denk hierbij aan explosiviteit, uithoudingsvermogen en kracht. 
Verder krijg ik ook veel begeleiding om mijn trainingen heen. Voordat ik bij One80 trainde had ik erg last van wedstrijdspanning en om dit onder controle te krijgen. Eenmaal bij Wieteke heb ik geleerd hoe ik op de juiste manier moet ademen om m'n gedachtes en m'n lichaam te kalmeren. Dit hebben we vooral gedaan door verschillende ademhalingsoefeningen, die ik nog steeds dagelijks gebruik. Ook volg ik zo nu en dan een ijsbad sessie of ga ik naar de zee. Hierdoor leer ik om de ademhalingsoefeningen toe te passen in een oncomfortabele situatie, wat een goede training is om de ademhalingsoefeningen eigen te maken. 
Daarnaast heb ik een bepaalde routine gecreëerd naar wedstrijden toe en op mijn wedstrijddag. Zo weet ik nu precies wat ik moet eten na het weeg moment om goed aan te sterken, dit was eerst even zoeken. Verder weet ik welke ademhalingsoefeningen ik op welk moment moet doen, voor het slapen doe ik bijvoorbeeld wat anders dan vlak voor de wedstrijd. Ook neem ik de ochtend van de wedstrijddag een koude douche om scherp te worden. De wedstrijdspanning kan ik goed wegnemen door op de juiste manier te ademen, maar er is nog iets wat een positieve invloed heeft op het verminderen van de spanning. Dat is positief tegen mezelf praten. Vroeger maakte ik mezelf vaak gek door mijn tegenstander veel groter te maken. Dan dacht ik bijvoorbeeld aan bepaalde prestaties van diegene. Nu doe ik dit niet meer. Ik ga juist uit van mijn eigen krachten en maak de ander in m'n hoofd niet meer groter dan mezelf. 
Deze positieve gedachtes, uitgaan van mijn eigen sterktes en krachten, de juiste ademhalingsoefeningen en de fysieke vooruitgang die ik door de trainingen heb geboekt, heb ik grotendeels te danken aan Wieteke. Ik ben erg dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen en dat ik sta waar ik nu sta. Dit fungeert als een goede basis waar ik nu alleen maar op verder kan bouwen en wat ik uiteraard mee neem in de rest van mijn carrière.

Dit vind je misschien ook interessant

Februari is Buddy maand

Februari is de maand van de liefde, samenzijn en vrienden, en bij ONE80 Personal Fit Studio willen we deze gelegenheid aangrijpen om jou en je vrienden te verwelkomen in onze studio. Daarom hebben we iets speciaals voor jullie: de Buddy Deal!

IMG 9118

Hyrox/Hybride informatie avond 11 januari

Ontdek de spanning en het plezier van de Hyrox Race, een evenement waar iedereen welkom is! Dit is jouw kans om deel uit te maken van iets groots. Sluit je aan bij onze dynamische ONE80 Hybride Hero ploeg en ervaar de energie op
6 april

308F3324 77FA 4593 BC3D 7C865B1D52A7

"Sta sterk" workshop door houdingsspecialiste Claire

Heb jij vaak last van rug/nek klachten na de training of in het dagelijks leven? Krijg je snel last van blessures? Zit je veel achter een bureau maar in een verkeerde houding?

Tijdens de "Sta sterk" workshop leer je kijken naar je eigen lichaamshouding en krijg je tips hoe je deze kunt verbeteren tijdens het trainen en thuis.

Mountainbike

Mountainbike Clinic

Bij ONE80fit motiveren wij mensen om Out of the Box te gaan. Iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan. We hebben weer een super toffe clinic voor jullie.

Paasactie

Gefeliciteerd! Je hebt een ei gevonden!

Ontdek hier jouw unieke code en kijk wat jij gewonnen hebt.