Nieuws

Judoka Christina 5e op het EK

In maart 2021 won ik de Flip Vethaak Troffee, dit is een Vlaardingse sportprijs, voor mijn judo prestaties en doorzettingsvermogen. Hierdoor kwam ik in contact met Wieteke. Sindsdien train ik 2 keer per week bij One80. Deze trainingen zijn voor mij heel erg waardevol. In de afgelopen 1,5 jaar ben ik namelijk zowel fysiek als mentaal gegroeid. Dit heb ik niet alleen in de gym gemerkt, maar ook op de judomat. We leggen in de training de focus op punten die waardevol zijn voor mijn judoprestaties. Denk hierbij aan explosiviteit, uithoudingsvermogen en kracht. 
Verder krijg ik ook veel begeleiding om mijn trainingen heen. Voordat ik bij One80 trainde had ik erg last van wedstrijdspanning en om dit onder controle te krijgen. Eenmaal bij Wieteke heb ik geleerd hoe ik op de juiste manier moet ademen om m'n gedachtes en m'n lichaam te kalmeren. Dit hebben we vooral gedaan door verschillende ademhalingsoefeningen, die ik nog steeds dagelijks gebruik. Ook volg ik zo nu en dan een ijsbad sessie of ga ik naar de zee. Hierdoor leer ik om de ademhalingsoefeningen toe te passen in een oncomfortabele situatie, wat een goede training is om de ademhalingsoefeningen eigen te maken. 
Daarnaast heb ik een bepaalde routine gecreëerd naar wedstrijden toe en op mijn wedstrijddag. Zo weet ik nu precies wat ik moet eten na het weeg moment om goed aan te sterken, dit was eerst even zoeken. Verder weet ik welke ademhalingsoefeningen ik op welk moment moet doen, voor het slapen doe ik bijvoorbeeld wat anders dan vlak voor de wedstrijd. Ook neem ik de ochtend van de wedstrijddag een koude douche om scherp te worden. De wedstrijdspanning kan ik goed wegnemen door op de juiste manier te ademen, maar er is nog iets wat een positieve invloed heeft op het verminderen van de spanning. Dat is positief tegen mezelf praten. Vroeger maakte ik mezelf vaak gek door mijn tegenstander veel groter te maken. Dan dacht ik bijvoorbeeld aan bepaalde prestaties van diegene. Nu doe ik dit niet meer. Ik ga juist uit van mijn eigen krachten en maak de ander in m'n hoofd niet meer groter dan mezelf. 
Deze positieve gedachtes, uitgaan van mijn eigen sterktes en krachten, de juiste ademhalingsoefeningen en de fysieke vooruitgang die ik door de trainingen heb geboekt, heb ik grotendeels te danken aan Wieteke. Ik ben erg dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen en dat ik sta waar ik nu sta. Dit fungeert als een goede basis waar ik nu alleen maar op verder kan bouwen en wat ik uiteraard mee neem in de rest van mijn carrière.

Dit vind je misschien ook interessant

Online Counselling Corporate  Instagram Post Carousel 2

6 manieren om je negatieve stress te verminderen

Wat is stress?

Stress is een normale menselijke reactie die bij iedereen voorkomt. In feite is het menselijk lichaam ontworpen om stress te ervaren en erop te reageren. Wanneer je veranderingen of uitdagingen ervaart (stressoren), produceert je lichaam fysieke en mentale reacties.

IMG 6713

"Het is keihard werken, discipline, toewijding en full focus voor een wasbordje"

Lees hier het verhaal van Dominique en haar wasbord uitdaging. Ik mocht samen met Dominique de 72 uur van de Special Forces bij de Unbreakable Academy doen. Ze was mijn teammaatje en één van de twee vrouwen in ons team. 

Super sterk en wat mij betreft echt een Pow-Her vrouw! Ik vroeg haar of ze voor mij haar ervaring wilde uitschrijven over haar "wasbord" fotoshoot.  Lees snel verder.