Nieuws

"Het is keihard werken, discipline, toewijding en full focus voor een wasbordje"
IMG 6713

Lees hier het verhaal van Dominique. Ik mocht samen met Dominique de 72 uur van de Special Forces bij de Unbreakable Academy doen. Ze was mijn teammaatje en één van de twee vrouwen in ons team. 

Super sterk en wat mij betreft echt een Pow-Her vrouw! Ik vroeg haar of ze voor mij haar ervaring wilde uitschrijven over haar "wasbord" fotoshoot. De commitment die het kost, de toewijding en wat je er allemaal voor moet doen en laten.
Vele vrouwen willen dit namelijk wel of in iets mindere mate maar zijn niet bereid om die extra stappen te zetten op gebied van voeding/training om het ook daadwerkelijk te bereiken.

Mijn doel met dit verhaal is om jullie te laten zien wat je er allemaal voor moet doen om dit te kunnen bereiken. Dat het haalbaar is maar dat afvallen, werken aan je lichaam, gezonder worden niet iets is wat je binnen 2 weken doet, dat je geduld, discipline en toewijding nodig hebt. 

Lees snel verder en leer.

"Mijn naam is Dominique. Ik ben moeder van 2 mooie kinderen en 37 jaar oud. Mijn hele leven heb ik gesport, verschillende sporten beoefend zoals tennis en voetbal. Een paar jaar geleden ben ik het avontuur van de sportschool ingedoken.

Ik had mezelf voorgenomen om te kijken wat ik uit mijn lichaam kon halen, en daarom ben ik gericht gaan trainen met een specifiek doel voor ogen. Ik nam contact op met een personal trainer en vertelde hem dat ik nog één keer in mijn leven echt die sixpack wilde hebben. Hij begon te lachen, maar ik wist zeker dat ik dit doel wilde bereiken.

Hij vertelde me dat er veel voor nodig zou zijn en dat ik veel dingen zou moeten opgeven als ik dit wilde bereiken. Met volle vertrouwen ben ik de uitdaging met mijn personal trainer aangegaan. Ik maakte een afspraak bij een sportfotograaf om een einddatum voor mezelf vast te stellen waarop ik die sixpack moest hebben.

Het was een hele uitdaging voor mij, aangezien ik uit mijn comfort zone moest stappen. Ik kreeg specifieke richtlijnen voor mijn voeding en begon met zorgvuldig plannen en wegen van mijn maaltijden. Daarnaast trainde ik 4 a 5x per week. 

Uit eten gaan, dansen en een drankje doen waren activiteiten die ik in die periode moest skippen als ik mijn doel wilde bereiken. Mijn sociale leven leek op het spel te staan, maar ik was vastberaden en wilde mijn doel behalen. 

Na maanden van gerichte trainingen begon ik mooie resultaten te zien: een plattere buik en meer spiermassa. Ik raakte steeds meer gemotiveerd en leefde in mijn eigen bubbel. Alles draaide om werken, voor mijn kinderen zorgen en intensief trainen. Ik stond uren in de keuken om mijn maaltijden voor te bereiden voor de volgende dag(en). Het was niet makkelijk maar ik wilde maar 1 ding. Ik had volle focus. 

Vrienden begrepen mijn toewijding vaak niet. Ze vonden dat ik veranderd was en niet meer meeging naar feestjes of uit eten. Hierdoor namen ze wat afstand van mij maar ik kwamen ook weer nieuwe mensen in mijn leven die wel begrepen waar ik mee bezig was. 

"Uit eten gaan, dansen en een drankje doen waren activiteiten die ik in die periode moest skippen als ik mijn doel wilde bereiken."

Ik had een doel voor ogen en wilde dit koste wat het kost bereiken. Gelukkig had ik een lieve vriendin die mijn harde werk begreep en mij steunde. Verder stond ik er alleen voor in dit hele proces.

Het eerste halfjaar was zwaar en met vallen en opstaan. Maar opgeven was voor mij geen optie. Tien weken voor mijn fotoshoot werd mijn voeding nog meer uitgebalanceerd en moest ik nog strikter zijn met wat ik at. Nog meer alles afwegen, alles in bakjes meenemen naar werk. Geen 1 voedingsmiddel te veel of te weinig. Alles was helemaal uitgeteld. 

Tien dagen voor de shoot veranderde mijn voedingsplan opnieuw om mijn lichaam zo droog mogelijk te krijgen voor de fotoshoot. Het werd steeds zwaarder en mijn geduld werd op de proef gesteld. Om 7:00 uur in de ochtend hing ik kokhalzend boven mijn bakjes met kip, rijst en broccoli. Het kwam mijn neus uit!

Op de dag van de fotoshoot was ik onzeker, had ik dit harde werk wel waargemaakt? Was dit nou het lichaam wat ik wilde? Kon ik dit na de shoot wel volhouden? Na het zien van de resultaten was ik echt trots en tevreden op mezelf, ik had het geflikt!

Na de shoot merkte ik dat het behouden van mijn lichaam in deze staat moeilijk was. Al snel kreeg ik cravings en kwam ik makkelijk 3 kg aan, maar ik besefte mij ook dat ik gelukkiger was met een iets minder droog lichaam, waarin ik ook kon genieten van lekker eten en sociale activiteiten. 
Nu, twee jaar later, kijk ik terug op een fantastische tijd. Het was loodzwaar, maar geweldig om te zien dat je je lichaam kunt vormen zoals je zelf wilt, met hard werken, motivatie en doorzettingsvermogen.

Ik heb veel moeten opgeven hiervoor maar ik vond het het waard en waar een wil is, is een weg!"

Dominique heeft deze resultaten niet behaald met ONE80fit maar ik leerde haar kennen en het leek mij erg waardevol om haar verhaal eens te delen met vrouwen om te laten zien dat niet alles vanzelf gaat maar dat je ook met 2 kinderen, een drukke baan heel veel kunt bereiken. 

Dit vind je misschien ook interessant

Online Counselling Corporate  Instagram Post Carousel 2

6 manieren om je negatieve stress te verminderen

Wat is stress?

Stress is een normale menselijke reactie die bij iedereen voorkomt. In feite is het menselijk lichaam ontworpen om stress te ervaren en erop te reageren. Wanneer je veranderingen of uitdagingen ervaart (stressoren), produceert je lichaam fysieke en mentale reacties.

IMG 6713

"Het is keihard werken, discipline, toewijding en full focus voor een wasbordje"

Lees hier het verhaal van Dominique en haar wasbord uitdaging. Ik mocht samen met Dominique de 72 uur van de Special Forces bij de Unbreakable Academy doen. Ze was mijn teammaatje en één van de twee vrouwen in ons team. 

Super sterk en wat mij betreft echt een Pow-Her vrouw! Ik vroeg haar of ze voor mij haar ervaring wilde uitschrijven over haar "wasbord" fotoshoot.  Lees snel verder.