Nieuws

6 manieren om je negatieve stress te verminderen
Online Counselling Corporate  Instagram Post Carousel 2

Stressreacties helpen je lichaam zich aan te passen aan nieuwe situaties. Stress kan positief zijn, doordat het ons alert houdt, gemotiveerd en klaar om gevaar te vermijden. Bijvoorbeeld, als je een belangrijke test hebt, kan een stressreactie je lichaam helpen harder te werken en langer wakker te blijven.
Echter kan stress ook een negatief effect hebben. Zeker op de lange termijn.

Enkele negatieve gevolgen van stress zijn onder andere slaapproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn, verminderde concentratie en prikkelbaarheid. Langdurige stress kan leiden tot meer ernstige gezondheidsproblemen zoals hartziekten en depressie.

Hier zijn enkele manieren om je negatieve stress te verminderen. Wil je ze alle 6 lezen? Ga dan naar de onze website: one80fit.nl

1. Ga sporten en werk aan je mobiliteit
Sporten verlaagt stress door het vrijkomen van endorfines, oftewel "gelukshormonen". Tijdens het sporten richt je je op de fysieke activiteit, waardoor stress even naar de achtergrond verdwijnt. Regelmatig sporten verbetert slaapkwaliteit en verlaagt angstniveaus, wat bijdraagt aan stressvermindering.

2. Diep ademen
Diepe ademhaling helpt stress te verminderen doordat het je zenuwstelsel kalmeert, waardoor je lichaam en geest ontspannen. Door diep adem te halen krijg je meer zuurstof binnen, wat je helpt om helderder te denken en stressvolle gedachten los te laten. Het focussen op je ademhaling brengt je ook in het hier en nu, waardoor je stress vermindert en tot rust komt.

3. Slaap voldoende
Voldoende slaap speelt een cruciale rol bij stressvermindering. Tijdens de slaap herstelt je lichaam en geest, waardoor je beter in staat bent om met stress om te gaan. Een goede nachtrust verbetert je humeur, focus en energieniveaus, wat stress helpt verminderen. Het maakt je veerkrachtiger en beter in staat om stressvolle situaties aan te pakken.

4. Relaxatie & meditatie
Meditatie helpt stress te verminderen door je geest tot rust te brengen, negatieve gedachten los te laten en een gevoel van kalmte en emotionele balans te bevorderen.

5. Praat erover
Praten over je zorgen met anderen kan helpen door een gevoel van opluchting en verbondenheid te bieden, waardoor je stress kunt verminderen en oplossingen kunt vinden voor je problemen.

6. Neem even pauze
Plan een korte vakantie, een leuk dagje weg, een ontspannen activiteit zodat je even je zinnen kunt verzetten en weer opladen. Neem even pauze van alle drukte en laad jezelf weer op.

Neem contact op met de huisarts wanneer je negatieve gevoelens of emoties ervaart en vraag of je met een hulpverlener kunt gaan praten. 

Dit vind je misschien ook interessant

Online Counselling Corporate  Instagram Post Carousel 2

6 manieren om je negatieve stress te verminderen

Wat is stress?

Stress is een normale menselijke reactie die bij iedereen voorkomt. In feite is het menselijk lichaam ontworpen om stress te ervaren en erop te reageren. Wanneer je veranderingen of uitdagingen ervaart (stressoren), produceert je lichaam fysieke en mentale reacties.

IMG 6713

"Het is keihard werken, discipline, toewijding en full focus voor een wasbordje"

Lees hier het verhaal van Dominique en haar wasbord uitdaging. Ik mocht samen met Dominique de 72 uur van de Special Forces bij de Unbreakable Academy doen. Ze was mijn teammaatje en één van de twee vrouwen in ons team. 

Super sterk en wat mij betreft echt een Pow-Her vrouw! Ik vroeg haar of ze voor mij haar ervaring wilde uitschrijven over haar "wasbord" fotoshoot.  Lees snel verder.