Het succesverhaal van Liesbeth
Hero in the picture:  Liesbeth (53 jaar) "Leeftijd wordt vaak gebruikt als excuus"

Vroeger heb ik wel aan sport gedaan maar uiteindelijk werd dit steeds minder. Toen kwamen de corona jaren en dat heeft ook niet veel goeds gedaan. Wanneer ik in de spiegel keek zei ik steeds tegen mezelf dat ik echt iets moest gaan doen. Mijn buikje werd steeds dikker en dat beviel mij voor geen meter. Daarnaast voelde ik mij niet fit en kreeg ik steeds meer last van mijn onderrug. 

Mijn wake up call was het wegvallen van een familielid door ziekte. Ik besefte hoe belangrijk je gezondheid eigenlijk is en dat (ongeacht je leeftijd) je daaraan moet blijven werken. 
Daarnaast kreeg ik door het niks doen steeds meer last van mijn rug. Bij navraag bij de fysiotherapeut gaven ze mij het advies om juist mijn rug sterker te maken en mijn core te gaan trainen. Leuk….maar hoe?

Via een goede vriend heb ik kennis gemaakt met ONE80fit en kwam ik bij Wieteke terecht. Ik heb toen een personal training les gevolgd. Dat was wel even slikken. Ik moest er gelijk tegenaan. Het was totaal anders dan ik gewend was maar het gaf mij zoveel energie en doorzettingsvermogen. Ik werd super gemotiveerd!
Ik wilde echt een fitter en gezonder lichaam en ik wilde echt verandering en ja daar moet je iets voor doen. Ik was zo buitenadem tijdens de training en wat ik mij nog goed kan herinneren is dat Wieteke zei “er is hier genoeg zuurstof dus geen paniek, focus op je ademhaling, je kunt dit, sterk zijn”. 
Toen ik in de auto terug naar huis zat dacht ik “wauw wat is dit?” Ik voelde mij na de eerste les al zo anders en een soort van opluchting. Ik vond het zo spannend maar Wieteke trok mij er doorheen zowel fysiek als mentaal. 

Momenteel volg ik met veel plezier 3x per week de groepslessen. Ook daar word ik heel goed begeleid op correcte uitvoering. Ik voel mij er zeer prettig bij dat er zo goed op mij gelet wordt vanwege mijn rugblessure. Sinds dat ik op de juiste manier train heb ik gewoon 0,0 last meer. 

Ik haal veel motivatie uit mijn medesporters. We helpen elkaar, motiveren elkaar. Het is zo’n prettige omgeving. Ik voel mij er helemaal thuis. 

Ook wilde ik graag een gezonder voedingspatroon. Ik heb wat advies ingewonnen bij Wieteke dat heb ik ter harte genomen. Het is niet minder eten of streng diëten maar ik maak nu betere keuzes en geniet soms nog steeds van lekker eten. Verder eet ik nu echt een stuk gezonder en ben ik gedisciplineerder want ik wil echt graag mijn doelen behalen. 

Toen ik begon woog ik 63 kg en nu weeg ik in 5 maanden tijd 56 kg 

Ik sta er zelf van te kijken hoeveel resultaat je al kunt behalen in zo’n korte tijd. En dat alleen door consistent te komen opdagen op de trainingen en mij te houden aan de voedingsrichtlijnen die ik van de coaches heb gekregen. Mijn lichaam en mijn gezondheid is nu echt prioriteit nummer 1. 

 Ik ben 53 jaar dus het maakt niet uit hoe jong/oud je bent. Iedereen kan dit bereiken. Als je maar wilt. Veel dames gebruiken de overgang of de leeftijd als excuus. Helemaal niet nodig. Iedereen kan dit als je maar echt wilt.

Ik ben zo blij dat ik deze stap genomen heb. Ik vond het doodeng om binnen te stappen maar ik kan het nu iedereen aanraden. Het is een warm bad waar je in stapt en echt een fijne plek waar verbinding, groei en resultaat centraal staat.

Veel liefs Liesbeth 

Bekijk ook
Janet

Janet is nu zelfverzekerder en voelt zich 100x beter