Het succesverhaal van Carlo
Hero in the picture: Carlo viel 35 kg af!

Carlo viel 35 kg af met ons Hero 2.0 concept. Lees hieronder zijn verhaal.

Tijd voor verandering!

Ik ben altijd al zwaar geweest, maar na het oplopen van een klapvoet een aantal jaren terug woog ik ineens 130 kg. Ik voelde mezelf niet meer lekker in mijn vel, alles ging moeilijk en kostte te veel energie. Helaas was het mij nooit gelukt om zelf te sporten en af te vallen. Er was altijd wel een excuus te vinden, zeker de laatste paar jaar.

Tot maandag 10 augustus 2020; ‘s ochtends ging ineens ‘de knop’ om en ben ik bij ONE80fit terechtgekomen met dank aan Danny, mijn vroegere fysiotherapeut.

Op 11 augustus ben ik begonnen met trainen bij ONE80fit. Na een uitgebreide intake ben ik begonnen met trainen bij Joram. Die eerste training was confronterend; wat was dat zwaar...
Ik had mezelf als doel gesteld om van 130,9 kg weer naar 95 kg te gaan. Zou dat haalbaar zijn? Door middel van het Hero 2.0 concept bij ONE80fit is het gelukt om weer in beweging te komen. Joram heeft mij altijd uitgedaagd om mijn grenzen keer op keer te verleggen. Zelf naar een sportschool, zonder ondersteuning, had voor mij niet gewerkt.

Naast de trainingen bij ONE80fit ben ik toen ook zelf intensief gaan lopen, niet hardlopen maar gewoon stevig wandelen 4-5 keer per week. Wat voor mij ook goed heeft gewerkt is om weer te gaan zwemmen.
Ik denk nu goed na over wat ik eet, natuurlijk eet ik ook gewoon patat en af en toe een gebakje. Bij ONE80fit geloven ze niet in crashdieten en dat is maar goed ook. Wat ik geleerd heb is balanceren van wat ik eet en daarbij ook blijven bewegen. Ik moet eerlijk zeggen dat met het omzetten van ‘die knop’ sporten en gezonder eten geen moeite heeft gekost tot nu toe, voor mij was het een kwestie van discipline en heb nu veel meer plezier in sporten.

Mijn eerste grote doel van 30 kilo heb ik op 11 januari bereikt, na een periode van 6 maanden. Hier had ik nooit van durven dromen. Ondertussen ben ik 34,6 kg kwijt. Het is voor mij niet alleen het verlies van gewicht, maar ook de positiviteit, fitheid, eigenwaarde en zelfvertrouwen. Kleding kopen is weer leuk, ondertussen kan de hele kledingkast weg. Ondanks dat ik nooit een sporter ben geweest is sport nu wel een belangrijk deel geworden van mijn leven.

Nog minder dan 2 kilo en dan heb ik mijn doel bereik; uiteindelijk wil ik naar 94 kg zodat ik dit jaar of volgend jaar eindelijk een vlucht als passagier in een Spitfire jachtvliegtuig mee kan maken. Dat is mijn ultieme droom.

ONE80fit en in het speciaal mijn trainer Joram en Wieteke enorm bedankt voor jullie support de afgelopen maanden!

Bekijk ook
Het succesverhaal van Femke

Hero in the picture: Femke voelt zich sterker en is 15 kg lichter