Verhalen van ONE80 Hero's

Hero in the picture: Martijn en zijn rugklachten...

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Martijn en sinds een paar jaar ben ik lid van ONE80. Na een aantal jaar verschillende groepslessen gevolgd te hebben kreeg ik te maken met motivatie problemen (had dit al bij verschillende sportscholen meegemaakt). Uiteindelijk na een gesprek met Wieteke stelde zij mij voor om eens met Claire te gaan praten.

Al gauw kwamen we tot de ontdekking dat ik een blokkade had in m'n rug.., oftewel mijn rugspieren waren zo verslapt samen met m'n buikspieren dat ik daardoor bepaalde oefeningen niet goed kan uitvoeren en daardoor juist last kreeg van m'n rug en hamstrings.

Het plan was al snel besproken, we gaan vanaf begin 1x per week een half uur aan de slag en dan helemaal vanaf het begin. Eerst zorgen dat m'n rug sterker wordt, daarnaast ook zorgen dat m'n core stability beter wordt. Een uur trainen was nog te veel ballast voor mijn rug in het begin.

Nu is een half uur in de week niet vaak genoeg en moest ik thuis ook aan de slag.., door de oefeningen die ik voorgeschoteld kreeg thuis ook te doen zouden we zorgen voor een verbetering in m'n core stability. Hierdoor kon ik ook langzaam aan gaan kijken hoe ik mijn rug meer kon gaan belasten.

Het waren zeker niet de leukste oefeningen en menig keer heb ik Claire vervloekt maar ben haar zeker dankbaar voor dat ze met mij het gevecht is aangegaan en mede daardoor kan ik me weer volledig focussen om m'n rug en hamstrings sterker te maken.

Inmiddels zijn we 5 maanden verder en heb ik de afgelopen weken voor het eerst weer volledig met een groeples meegedaan.
Bedankt Claire, ik voel mij steeds sterker en beter in mijn vel zitten. Ik had de hoop echt al opgegeven en mijzelf neergelegd bij het feit dat het zo zou blijven.

Tot woensdag 07.30u.

Meer verhalen

close linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram