Recept van de week

Frisse couscous salade met kip

Lunch/hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten
1 komkommer
1 rode paprika
1 bosje bosui
1 halve citroen
1 mango
300 gram kipfilet
200-300 gram volkoren couscous
60 gram ongezouten notenmix
scheutje olijfolie
2  el olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Verhit een koekenpan en bak de gesneden kipfilet met een scheutje olijfolie goudbruin en gaar. Voeg eventueel peper en zout toe. Laat de kipfilet vervolgens in een bakje afkoelen.
  2. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de couscous daarna los met een vork.
  3. Snijd ondertussen de komkommer, rode paprika en mango in blokjes. Snijd de bosui in kleine ringen. Hak de gemengde noten grof met een mes.
  4. Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg 2 el extra vierge olijfolie en wat peper toe en knijp een halve citroen uit boven de salade.Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

gebaseerd op het recept met 50 gram couscous p.p.
532 kcal
21 gram vet
55 gram koolhydraten
29 gram eiwitten
9 gram vezels

gebaseerd op het recept met 75 gram couscous p.p.
620 kcal
22 gram vet
71 gram koolhydraten
32 gram eiwitten
11 gram vezels

Meer lekkere recepten

close linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram