Nieuws

Cellulitis

Bijna iedere vrouw krijgt ermee te maken en vaak storen zij zich hieraan.

Cellulitis wordt in de cosmetische industrie bedoeld een wat bobbelige structuur die de huid en het onderhuids bindweefsel kan krijgen. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig.

Vlak onder de huid zitten vetcellen. Vetcellen slaan al het vet dat ze kunnen opnemen uit het bloed op en worden groter en groter. De billen en heupen zijn bij de vrouw een plaats waar vet makkelijk wordt opgeslagen. De vetcellen liggen in een klompje bij elkaar omgeven door schotjes van bindweefsel. Als de vetcellen toenemen puilen deze klompjes enigszins uit, terwijl andere delen van de huid door de bindweefsel strengen niet kunnen uitzetten, daar ontstaat dan een deukje. Hierdoor ontstaat een hobbelig aspect met deukjes (sinaasappelhuid).

Overgewicht, teveel suikers eten en te weinig lichaamsbeweging is een oorzaak, en het ouder worden waarbij de elasticiteit van de huid verloren gaat speelt ook een rol. Hormonale veranderingen kunnen ook een rol spelen. Cellulitis kan voorkomen bij jonge vrouwen maar ook bij slanke vrouwen en zelfs bij kinderen.

Wat kun jij doen aan je cellulitis?

- Drink minimaal 1,5 liter water per dag
- Beperk je koffie inname (maximaal 2 koppen per dag)
- Beweeg veel (wandelen, fietsen, zwemmen)- Sport minimaal 2x per week intensief
- Val af wanneer je overgewicht hebt
- Eet gezond
- Stop met roken
- Start met cupping massages dit stimuleert de doorbloeding

Bij ONE80fit kun je direct aan de slag met het verbeteren van je leefstijl. Maak nu een afspraak voor een GRATIS proeftraining. Vul het contactformulier in dan nemen wij contact met je op.

Meer nieuws

close linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram